••• Objednávky z e-shopu vybavujeme priebežne ••• V utorok 2.4.2024 budú obe predajne ZATVORENÉ •••

Energetické stroje - Objemové kompresory

Jozef Jandačka, Michal Holubčík, Patrik Nemec


 

Rok vydania:2018
Fakulta / útvar:SjF
Typ publikácie:Skriptá
Väzba:Brožovaná

Materiálové číslo: 401582
ISBN: 978-80-554-1478-2
vypredané

Cena: 10.20 EUR s 10% DPH

     Predložené vysokoškolské skriptá Energetické stroje - objemové kompresory majú za cieľ čitateľa oboznámiť s teoretickými základmi, konštrukciami a využitím energetických strojov, ktoré sú využívané najmä v oblasti strojárstva. Budú slúžiť najmä študentom vysokoškolského inžinierskeho štúdia v študijných odboroch Energetické stroje  a zariadenia a Dopravné stroje a zariadenia, konkrétne pre študijné programy Technika prostredia a Konštrukcia strojov a zariadení s teoretickými  základmi, konštrukciou a využitím objemových kompresorov, ktoré sú využité najmä v oblasti techniky prostredia, ako aj v mnohých iných odboroch.

     Skriptá sú rozdelené do siedmich kapitol. Prvá kapitola obsahuje fyzikálne základy a definície, kde sú zhrnuté poznatky z fyziky, termomechaniky a mechaniky tekutín. V druhej kapitole je stručné rozdelenie energetických strojov a kompresorov. Tretia kapitola popisuje termodynamiku objemových kompresorov. V štvrtej kapitole je vysvetlený princíp, konštrukcia, regulácia a mazanie piestových kompresorov. V piatej kapitole je vysvetlený princíp, výpočet a regulácia skrutkových kompresorov, krídlových kompresorov, kompresorov s valiacim piestom, kvapalinopružných kompresorov a špirálovcýh kompresorov.  Šiesta kapitola probližuje kompresorové stanice a ich súčasti.

     Pre napísanie skrípt boli použité viaceré vysokoškolské skriptá, vysokoškolské učebnice,  odborné knihy, firemné príručky, manuály a časopisy. Obrázky, schémy, grafy a diagramy sú väčšinou čerpané z firemnej literatúry výrobcov kompresorov a iných  energetických strojov. Odkazy na citované zdroje sú uvádzané na konci skript v kapitole Použitá literatúra.

     Záverom ďakujeme za cenné rady a pripomienky recenzetom prof. Ing. Ladislavovi Dzurendovi, PhD. z Technickej univerzity vo Zvolene a prof. RNDr. Milanovi Malchovi, PhD. zo Žilinskej univerzity v Žiline.

                                                                

                                                                                                                                   Autori

    

Obsah publikácie

Upozornenie: Pre tento tovar nie je možné zvoliť spôsob dopravy Osobný odber EDIS - blok HB

košík
0.00 EUR