••• Objednávky z e-shopu vybavujeme priebežne ••• V utorok 2.4.2024 budú obe predajne ZATVORENÉ •••

Technológia a automatizácia pošty

Peter Kolarovzski, Lucia Madleňáková, Mária Rostášová


 

Rok vydania:2017
Fakulta / útvar:FPEDaS
Typ publikácie:Vysokoškolská učebnica
Väzba:Pevná
Počet strán:294

Materiálové číslo: 401498
ISBN: 978-80-554-1363-1
skladom20+

Cena: 17.75 EUR s 10% DPH

ks

Publikácia približuje pojmový aparát technologických poštových  systémov, predstavuje súčasné portfólio poštových služieb a technologické postupy, ktoré jednotlivé  fázy premiestňovacieho  procesu (vyberanie zásielok, ich spracovanie, preprava a dodávanie zásielok) charakterizujú. Pozornosť je venovaná  aj poštovej  peňažnej službe, ktorej rozsah a realizovanie ničím nezaostáva za poprednými  inštitúciami v bankovom sektore. Osobitne je v publikácii podaná problematika hospodárenia s poštovými ceninami, mnohé obstarávateľské a obchodné  činnosti, ktoré vyplynuli aj z existencie hustej siete kontaktných miest, ktorými poštový podnik - národný poštový operátor - disponuje. Pohľad do sveta  mechanizovaného a automatizovaného spracovania zásielok je doplnený o popis procesu triedenia zásielok  vo vybranom spracovateľskom stredisku,  ako aj o vysvetlenie spôsobu  identifikácie  zásielok prostredníctvom technológiie čiarového kódu a technológií, založených  na optickom  rozpoznávaní znakov uvedených na zásielkach.
Obsah publikácie sprístupňuje poznatky autorov z predmetnej problematiky, ktoré sa viažu na zmeny  na poštovom  trhu, osobitne s počtom rastu subjektov poskytujúcich poštové a logistické  služby". (dr.h.c.prof.Ing. Tatiana Čorejová, PhD., Žilinská univerzita v Žiline)
Publikácia je určená na získavanie znalostí v zodpovedajúcich predmetoch v študijných odboroch, v ktorých sa  pripravujú budúci manažéri pre poštový  sektor. Obsahový zámer  môže však poskytnúť  informácie  aj širokému segmentu používateľov  produktov  poštových operátorov, pôsobiacich  na Slovensku."(prof. Ing. Matilda Drozdová, PhD., Fakulta riadenia a informatiky, Žilinská univerzita v Žiline)
Publikácia je špecifická svojim obsahovým zameraním. Poskytuje základnú  informačnú  bázu  z oblasti poštových  technológií a služieb, ktoré sú typické nie len pre poskytovateľa  univerzálnej služby, ale aj možné nájsť ich aj v technologických systémoch alternatívnych poštových operátorov". (Ing. Miroslav Baťka, PhD., Slovenská pošta, a.s.)
Publikácia dáva odpoveď na otázku, či poštový sektor, poštové technológie a portfólio poštových  služieb sa postupne stávajú  iba historicky zaujímavou problematikou." (autori publikácie)


Obsah publikácie

Upozornenie: Pre tento tovar nie je možné zvoliť spôsob dopravy Osobný odber EDIS - blok HB

košík
0.00 EUR