••• Objednávky z e-shopu vybavujeme priebežne ••• Obe predajne sú otvorené •••

Technické kreslenie pre bezpečnostné inžinierstvo

Lucia Figuli, Vlastimil Mach, Ladislav Mariš


 

Rok vydania:2016
Fakulta / útvar:FBI
Typ publikácie:Skriptá
Väzba:brožovaná
Počet strán:216

Materiálové číslo: 401401
ISBN: 978-80-55401204-7
skladom50+

Cena: 8.90 EUR s 10% DPH

ks

     Skriptá sú základnou literatúrou pre prednášky a cvičenia z predmetu Technické kreslenie pre študijné odbory na FBI UNIZA  a majú pomôcť študentom zvládnuť čítanie a porozumenie i chápanie  technických výkresov a ďalšej technickej dokumentácie,  vyhotovovať jednoduché výkresy a schémy podľa aktuálne platných noriem. Snaha autorov bola vypracovať kapitoly čo najstručnejšie tak,  aby boli obsiahnuté čo najdôležitejšie veci, a zároveň  sa zachovala  vzájomná nadväznosť, zrozumiteľnosť  a prehľadnosť obsahu.

     Skriptá sú tvorené troma hlavnými časťami. Prvá časť s názvom  Technické kreslenie obsahuje  základné pojmy a požiadavky na projektovú dokumentáciu, rozdelenie a popis technických výkresov. Ďalej základné  požiadavky  na výkresy, ako formát výkresov, skladanie výkresov, mierka zobrazenia, písmo, kótovanie a iné. Časť je venovaná aj metódam  používaných  pri zobrazení objektov Ďalej sa študent oboznámi so zobrazovaním jednotlivých  základných stavebných konštrukcií. V závere prvej časti sú uvedené pravidlá pre vypracovanie elektrotechnických výkresov a spojenie elektrotechnických  a stavebných výkresov sa odráža  pri požiadavkách na vypracovanie výkresovej dokumentácie pre návrh poplachových systémov.

     Ďalšia časť skrípt sa venuje  tvorbe technickej dokumentácie  použitím programu  AutoCAD. Študentov oboznamuje s inštaláciou programu, prostredím a základnými príkazmi používaných pri tvorbe  výkresovej dokumentácie.

     Záverečná časť obsahuje návody na cvičenia, ktoré  sú zložené z jednotlivých zadaní  cvičení  a následným popisom spôsobu ich vypracovania.

     Autori veria, že predkladané skriptum uľahčí prípravu na úspešné absolvovanie  predmetu Technicklé kreslenie  a poskytne dostatok informácií, ktoré študenti uplatnia v ďalšom štúdiu  a v praxi vo svojom budúcom zamestnaní.

Obsah publikácie

Upozornenie: Pre tento tovar nie je možné zvoliť spôsob dopravy Osobný odber EDIS - blok HB

košík
0.00 EUR