••• Objednávky z e-shopu vybavujeme priebežne ••• Z dôvodu spracovania záverečných prác sú predajne otvorené v obmedzenom režime •••

CD - Metodika výberu zamestnancov do súkromnej bezpečnostnej služby

Dagmar Vidriková, Kamil Boc


 

Rok vydania:2015
Fakulta / útvar:FBI
Typ publikácie:Skriptá

Materiálové číslo: 401329
ISBN: 978-80-554-1042-5
skladom50+

Cena: 3.00 EUR s 20% DPH

ks

     Metodika výberu zamestnancov do súkromnej  bezpečnostnej služby má za cieľ odstrániť  doposiaľ identifikované  problémy spočívajúce  vo formálnom napĺňaní  kompetenčného rámca pracovných miest zamestnancov týchto služieb  a tým zabezpečiť ich kvalitatívne   vyššiu úroveň  výberu. Metodika sa prioritne zaoberá  požiadavkami a vlastným výberom  zamestnancov  do strážnej služby,  ktorá v podmienkach  Slovenskej republiky predstavuje najvýznamnejšiu a početne  najviac zastúpenú  bezpečnostnú službu. Pri jej spracúvaní boli využité teoretické poznanie, výsledky prieskumov a praktických skúseností prevádzkovateľov i zamestnancov strážnej služby.

    Metodika je koncipovaná podľa jednotlivých fáz navrhovaného postupu  výberu zamestnancov. Postup výberu zamestnancov je chápaný  v širších  súvislostiach. Preto obsahuje aj činnosti, ktoré nie sú pre výber  charakteristické, ale s ním úzko súvisia.

     Jednotlivé fázy sú rozpracované do samostatných kapitol. Výber  zamestnancov však musí byť v prvom rade v súlade s právnou úpravou požiadaviek na zamestnancov strážnej služby v Slovenskej republike a  zároveň by mal akceptovať ďalšie nezanedbateľné faktory, resp.zvláštnosti výkonu strážnej služby, majúce významný  vplyv  na identifikáciu  kompetencií osôb poverených jej výkonom.

     Predkladaná metodika nadväzuje  na odborné publikácie  Personálny manažment  súkromných bezpečnostných služieb (autor D.Vidriková) a Personálne aspekty výberu ľudských zdrojov  do služieb  súkromnej  bezpečnosti (autori D. Vidriková a K. Boc).

     Je určená všetkým pracovníkom, ktorí  sa podieľajú  na personálnom riadení (prevádzkovatelia  služieb súkromnej bezpečnosti, osoby poverené výberom  zamestnancov do týchto služieb). Rozširuje aj literárne zdroje  k predmetu personálny manažment  pre bezpečnostné inžinierstvo.

     Môže byť využiteľná aj širšou odbornou  verejnosťou a záujemcami  o túto  problematiku predovšetkým v oblastiach  vyžadujúcich  si osobitný proces  charakteristický najmä  pre zebzepčnostné služby.

     V prílohe tejto metodiky sú uvedené vybrané karty zamestnancov strážnej služby. Karty predstavujú štandard  kompetenčného modelu  zamestnancov, ktorý je možné ďalej  rozpraxovať v záviáslosti od výsledkov analýzy  pracovného miesta  a rešpektujúceho špecifiká bezpečnostného prostredia referenčného objektu (chráneného záujmu).


Obsah publikácie

Upozornenie: Pre tento tovar nie je možné zvoliť spôsob dopravy Osobný odber EDIS - blok HB

košík
0.00 EUR