••• Objednávky z e-shopu vybavujeme priebežne ••• V utorok 2.4.2024 budú obe predajne ZATVORENÉ •••

Obstarávanie dopravnej obslúžnosti hromadnou osobnou dopravou

Miloš Poliak


 

Počet strán:84
Rok vydania:2014
Fakulta / útvar:FPEDaS
Typ publikácie:Vedecká monografia
Väzba:Brožovaná

Materiálové číslo: 401236
ISBN: 978-80-554-0919-1
skladom50+

Cena: 7.00 EUR s 10% DPH

ks

     Táto vedecká monografia, rozdelená okrem úvodu a záveru do štyroch na seba nadväzujúcich kapitol, sa zaoberá obstarávaním dopravnej obslužnosti hromadnou osobnou dopravou.

     V prvej časti sa monografia zaoberá právnym základom obstarávania dopravnej obslužnosti z hľadiska procesu jeho tvorby, kde sú vysvetľované tri základné prístupy pri tvorbe právneho základu EÚ, ktorý definuje požiadavky na dopravnú obslužnosť.  tejto časti sú tiež definované aktuálne právne požiadavky kladené na dopravnú obslužnosť a to jajmä  vo vzťahu k zadávaniu zmlúv o službách vo verejnom záujme, úhrade za služby vo verejnom záujme a uverejneniu  zadávania  zmlúv o službách vo verejnom záujme.

     Druhá časť vedeckej monografie sa zaoberá návrhom dopravnej obslužnosti územia. Autor monografie definuje štyri kroky, v ktorých je nevyhnutné zabezpečiť dopravnú obslužnosť : identifikácia  cieľov dopravnej obslužnosti, vyrpacovanie zmluvy, zadanie zmluvy a kontrola plnenia zmluvy. V rámci týchto krokov  monografia definuje taktiež  vzťah medzi obstarávateľom  dopravnej obslužnosti a dopravcom, od ktorého sa vyvíja  aj forma uzatvorenej zmluvy. V rámci zadávania zmluvy analyzuje monografia taktiež vplyv verejného obstarávania na náklady obstarávateľa na dopravnú obslužnosť.

     Tretia časť vedeckej monografie popisuje vplyv rizika na vypracovanie zmluvy o službách. Definuje nákladové  a výnosové rizika a poukazuje na možnosti ich rozdelenia medzi zmluvné  strany - obstarávateľa a dopravcu. V samostatnej časti sa monografia venuje rozdeleniu rizika pri priamom zadaní a následnom vyjadrení zisku dopravcu. Na matematickom modeli  je definovaný vplyv  zmlúv o službách na zabezpečenie dopravnej obslužnosti na zabezpečenie dopravnej obslúžnosti na nároky  obstarávateľa výkonov.
    
     Štvrtá časť monografie sa zaoberá motiváciou dopravcu zlepšovať dopravnú obslužnosť v priebehu  platgnosti  zmluvy a to:  stimulmi pre dopravcu  pri zlepšovaní dopravnej obslužnosti a kontrolami  z pozície obstarávateľa. Táto časť monografie obsahuje príklady stimulov použitých v zmluvách  vo viacerých štátoch.

Obsah publikácie

Upozornenie: Pre tento tovar nie je možné zvoliť spôsob dopravy Osobný odber EDIS - blok HB

košík
0.00 EUR